al contingut a la navegació Informació de contacte

ITINERARI 10. Sta Maria Meià.Peralba.Figuerola Meià.Fontllonga. St Oïsme.Congost dels Terradets.Vall de Barcedana.Hostal Roig

(Mapa)(Version française)

(En cotxe o bicicleta de muntanya)

Arribem a Santa Maria (ja descrita a l'itinerari 7), on trobarem un confortable hostal. Continuem per la pista cap al Coll d'Orenga, a mà dreta en queda la casa forta de Vallferines (segles XII-XIII). En arribar al coll, mà esquerra, la casa forta de Rocaspana (segle XII) i les restes del castell de Coll d'Orenga (torre rodona dels segles X-XI).

Continuem ruta fins al poble abandonat de Peralba amb les restes de l'església de Santa Magdalena i del castell del segle X .

Seguim fins a Figuerola de Meià, on trobem la torre del castell (segle XII) i l'església romànica de Santa Eulàlia de la mateixa època.

El camí continua fins a Fontllonga, on trobem l'església de Sant Miquel (segle XIII) i les ruïnes del castell dels segles XI-XII. La població té un restaurant de renom.

Baixem fins a la carretera del Doll, i direcció nord, trobem a mà esquerra la Baronia de Sant Oïsme. Població situada en un cinglatell damunt l'embassament de Camarasa, amb el castell de Sant Oïsme (segle XI) i l'església romànica de Sant Bartomeu (segle XI). Des d'aquí podrem tornar pel camí que hem vingut.

El circuit sencer serà la tornada cap al congost dels Terradets fins a la resclosa de l'embassament de Cellers. Aquí, a mà dreta, agafarem la carretera de Llimiana cap a Sant Cristòfol de la Vall, Sant Miquel de la Vall i Sant Martí de Barcedana. Pujarem cap a Matassolana fins arribar a la collada de l'Hostal Roig i per la carretera del Pas Nou tornarem a Vilanova. Aquesta part de la ruta ja l'hem descrit a l'itinerari 6.