al contingut a la navegació Informació de contacte

ITINERARI 1. Pujada al cim del Cogulló

(Mapa) (Version française)

(A peu)

Des del Túnel de la font de l'Hedra, pujar pels antics corriols cap a la cova del Castejón, la cova del Pansot fins al cim del Cogulló (1012 m). Vista panoràmica de la serra del Montsec, Sant Mamet, la Coma de Meià i la Baronia de la Vansa. Els dies sense calitja és un mirador privilegiat sobre una bona part de Catalunya: les serres del Montseny, Montserrat i Prades tanquen l'horitzó pel llevant i el migdia.

Es pot visitar l'enterrament megalític (dòlmen del Cogulló) situat a poca distància cap a llevant. Observació sobre el terreny del modelat kàrstic. Eix geodèsic situat al cim més alt. El Cogulló és el lloc on es troben situades les antenes de televisió i és alhora lloc d'enlairament dels que practiquen el vol lliure amb ala de pendent.

La baixada a peu es pot fer pel vessant SW, cap a Tosca, fins a trobar el camí Lluçars-Vilanova. En travessar el riu Boix veurem el pont del Molí de Mig, d'origen medieval o tardoromà, arribant a Vilanova pels Estiradors i el Portal d'Ajós

(En cotxe tot-terreny o bicicleta de muntanya)

Pujar per la carretera del Pas Nou amb possibles parades a la font de l'Hedra, font de la Figuera, fins a la font Blanca. Seguirem, a la dreta, el camí de Fabregada fins al Coll de Cabesses, on tombarem a la dreta cap a la Llobera, per pujar, amb compte, els forts pendents fins al cim.

De tornada, possible parada al Coll de Cabesses, per fer una curta excursió fins al Rocar, on hi ha les restes de l'antic poble de Fabregada, de l'església romànica de Sant Cerni (s. XI), la cova de les Monges, possiblement vestigis de l'antic castell. En aquest indret es practica l'escalada. Des del Coll de Cabesses es pot baixar amb cotxe fins a la vall de Fabregada, arribant fins a la part de llevant, al turó on es troben les restes de l'antiga ermita de Santa Cecília (s. X-XI).